srijeda, 27.10.2010.

Istine i poluistine

Stara izreka kaže - "Voli svoje govno kao samoga sebe!"
Da li zaista živimo prema ovom postulatu, kao što želimo misliti?
Ili s gnušanjem odbacujemo svoja govna, kao da nikada nisu
bila dio nas? Ova i mnoga druga filozofska pitanja razmotrit
ćemo u daljnjem tekstu.


Što se čovjeku dogodi da prestane voljeti svoje govno? Zašto se udaljavamo od svojih govana? Toliko je pitanja a odgovori nisu niti malo jednostavni. Promotrimo slijedeću fotografiju:



Svinja se prijezirno osvrće za istovarenim govnetom prije nego se u žurbi udalji od istog, nikada ga više ne pogledavši. Promotrimo sada govno - ugodnog izgleda, punine i vjerovatno kvalitetnog mirisa. Ono upravo sada sjaji svojim najjačim sjajem i ispunjava sve potencijale jednog govneta - upravo kada ga svinja, potpuno nesvjesna ovoga, ostavlja da strune i osuši se. Svinju smo upotrijebili kao ilustraciju, jer ljudi i svinje su najinteligentnije vrste na ovom planetu, a i govna su im vrlo slična. Zaboravimo sada na svinju i skoncentrirajmo se na sebe. Postavimo si nekoliko pitanja i odgovorimo na njih:

1. Kako da cijenim i volim svoje govno?
Pogledajte svoje govno. Da li se ono promijenilo od onog trenutka kada vam je pričinjavalo početne užitke i dok ste ga nosili svugdje sa sobom? Da promijenilo se, govno je sada na višoj razini postojanja, sada se oslobađaju novi potencijali i sada se vidi njegova prava bit. Ono je sada zaista to što treba biti - govno. Da li je govno postalo preveliko da ga nosite sa sobom? Nije, jer ako poštujete svoje govno, ono će poštovati i vas i nositi ćete se s njime na način na koji vam oboma odgovara.

2. Kako da ponovo uživam u svojim govnima?
Ne dopustite da vaša govna padnu u zaborav. Sjetite se divnih trenutaka koje ste imali s njima i zamislite još divnije trenutke koje s njima možete provesti. Ako je potrebno, odvojite se od svog govneta na neko vrijeme. Vodite dnevnik sranja.

3. Što je dnevnik sranja?
Dnevnik sranja je vaš pismeni ili mentalni arhiv uspomena i emocija prema vašem govnetu. On vam pomaže da zrelo sagledate svoja govna, da izgradite realne stavove prema njima, i najvažnije, da prihvatite svoja govna kao što prihvaćate sebe.

Zapamtite, govno - to ste vi!

Govnojed

- 14:20 - Komentari (11) - Isprintaj - #