petak, 18.03.2011.

Kako se zaštititi od radijacije

Kako je nuklearna katastrofa na području hrvatske neminovna, potrebno je obznaniti praktične i na šire mase primjenjive metode zaštite od radijacije. Kao što je većini poznato, govna su otporna na radijaciju. Kratko pojašnjenje ovog fenomena slijedi:

"Atom govneta se značajno razlikuje od ostalih atoma u svemiru. Naime, atom govneta ima slijedeće zapanjujuće svojstvo: pogodi li slobodni neutron atom govneta, isti se neće pocijepati već će neutron promijeniti boju u smeđu, poprimiti miris govneta, te se odbiti dalje. Zahvaljujući ovom svojstvu, govno je potpuno neupotrebljivo u postupcima atomske fisije. No, još značajnije (svojstvo) za nas je to što govno ne propušta gama, beta, alfa ili zeta radijaciju. Govno vrlo slabo propušta omega radijaciju. Na radijaciju je posebno otporna kora govneta, dok je jezgra nešto propusnija."



Kada nastupi nuklearna katastrofa preporučamo slijedeće korake:

1. Tuširanje govnima
Istisnite oveće govno iz crijeva te ga prelijepite preko glave tuša. Bitno je da govno bude ljepljivo i čvrsto, stoga planirajte svoju prehranu. Otpustite mlaku vodu u osrednjem mlazu i pustite da se čestice govneta razliju po cijelom vašem tijelu.




2. Jedenje govana
Iako jedenje govana prakticira većina naših čitatelja, možda sada uvjerimo i ostale u ispravnost ovakve dijete. Naime, poznato je da su govna bogata jodom te kao takva nakon obroka nahrupe u našu štitanjaču. Time osiguravamo da štitnjača neće apsorbirati radioaktivne izotope. Postoji stanoviti rizik od bolesti štitnjače, poznate pod nazivom "gušavost" ili "guša" (eng. goiter), vrlo blaga nuspojava u usporedbi s ozračenošću atomskom radijacijom.




Ne preostaje nam drugo nego se pripremiti za val radijacije koji stiže iz Japana, kao i za skorašnje katastrofe evropskih nuklearnih elektrana. Neka ovi savjeti spase živote, bog nam svima pomogao!

Govnojed

- 13:58 - Komentari (13) - Isprintaj - #